Orez cu fructe de mare

de nadea68 in Fructe de mare, 14 Noi 2013 | 6251 vizualizari

 

Ceva foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • 320 g fructe de mare congelate
  • 350 g orez
  • 700 ml apa
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • creveti pentru ornat
  • parmezan pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

Taiem ceapa marunt(eu am folosit  ceapa rosie)si o punem la calit in ulei.Adaugam si usturoiul un spic.

Dupa cateva minute adaugam fructele de mare fara sa le decongelam.Adaugam vinul ,acoperim si lasam pe foc mic 20 minute.Adaugam  sarea si piperul dupa gust.

Intr-o oala punem la fiert orezul dupa instructiunile de pe pachet.Eu l-am fiert 12 minute.Cand e aproape gata il dam la o parte.

Controlam fructele de mare.Daca sunt gata le amestecam cu orezul si mai lasam pe foc 1-2 minute.Daca e prea uscat adaugam un pic de apa.

Servim orezul cald ornat cu creveti si parmezan..

 

 

TIPS-URI

1

in loc de ceapa se poate folosi usturoi si partunjel taiat marunt,restul ca in aceasta reteta

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:40

foarte bun

anca_rm 1

15.11.2013, 09:28

vin si eu , dar mai ales la creveti

nadea68 1

15.11.2013, 17:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare